Xenios Agency | Πρώην Τράπεζα των ’20s έγινε εντυπωσιακό ξενοδοχείο
51192
post-template-default,single,single-post,postid-51192,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Πρώην Τράπεζα των ’20s έγινε εντυπωσιακό ξενοδοχείο

Η Amadira Park Capital, πρώην τράπεζα των ’20s, στο Ζάγκρεμπ έχει αναδημιουργηθεί με ευαισθησία και πολλή προσοχή από την εταιρεία interior design HBA του Λονδίνου, και αποτελεί πλέον ένα μοναδικό ξενοδοχείο. 

Σε συνεργασία με τους Ugo Group Zagreb, η εταιρεία design HBA του Λονδίνου με έδρα το Λονδίνο έχει μετατρέψει μια κληρονομιά που χρονολογείται από το 1923 σε ένα boutique ξενοδοχείο γεμάτο οικεία γοητεία και μοναδική αίσθηση του τόπου.

Το νέο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν προηγουμένως μια τράπεζα, βρίσκεται στη σημαντική οδό Jurisiceva. Οι ιδιόκτητοι εσωτερικοί χώροι του ακινήτου συνδυάζουν το πρωτότυπο και το νέο με άψογο τρόπο, αγκαλιάζοντας τον ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου ως ένα σημαντικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής της Secessionist και μεταφράζοντας αυτό σε εσωτερικούς χώρους που είναι ήρεμοι, φρέσκοι και κομψοί με μια πινελιά ρομαντισμού.

“Η παλέτα χρωμάτων θυμίζει τις γοητευτικές στέγες του παλιού Ζάγκρεμπ.”

Οι δημόσιοι χώροι έχουν νόημα από το Gesamtkunstwerk, που σημαίνει ότι αποτελούν ένα έργο τέχνης που χρησιμοποιεί, στην ουσία, άλλες και πολλές μορφές τέχνης. Αυτές περιλαμβάνουν τις πρωτότυπες κλασικές σκαλιστές κολόνες με επένδυση από μαόνι που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν, καθώς και η οροφή, τα φωτιστικά και τα υπέροχα τοξωτά παράθυρα. Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν επίσης και νέα κομμάτια που αντικατοπτρίζουν τις επιρροές του design του 20ου αιώνα, όπως κουρτίνες με απαλά υφάσματα και διάφορες συλλογές καθισμάτων, καθώς και μερικά αναπαλαιωμένα έπιπλα αντίκες που ανακαλύφθηκαν στο κτίριο, ενώ τώρα προστίθενται και νέα καθίσματα.

Σχεδιασμένο ως μια σειρά από δωμάτια, οι κοινόχρηστοι χώροι ενισχύουν την πρόταση ενός ιδιωτικού σπιτιού, με ψηλά ταβάνια και λεπτομέρειες της βιεννέζικης κουλτούρας και την αφθονία των μεγάλων φυτών. Η παλέτα χρωμάτων είναι επίσης προσεγμένη για την τοποθεσία του ξενοδοχείου και θυμίζει τις γοητευτικές στέγες του παλιού Ζάγκρεμπ.

Η περιοχή του λόμπι έχει την ατμόσφαιρα ενός εκλεπτυσμένου και οικείου σαλονιού. Τα δύο μικρά γραφεία υποδοχής, για παράδειγμα, θα μπορούσαν εξίσου να υπάρχουν σε ένα σπίτι, σε μια ιδιωτική κατοικία. Η απαλή παλέτα χρωμάτων ξεκινά εδώ, στη ρεσεψιόν, συνδυάζοντας το ανοιχτό μπλε και γκρι με το κρυσταλλένιο και σατέν χρυσό.

“Αυτό ήταν ένα πολύ ξεχωριστό έργο γιατί ο πελάτης μας έδωσε την δημιουργική ελευθερία να σκεφτούμε ξανά και να σχεδιάσουμε ένα ξενοδοχείο διαφορετικό για το Ζάγκρεμπ”, δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της HBA, Κωνσταντίνα Τσουτσίκου, που τον περασμένο μήνα επιβεβαιώθηκε ως επικεφαλής ομιλητής της IDAS. “Ήμασταν ευλογημένοι με την κληρονομιά της Secessionist και Art Nouveau και αυτή η όμορφη περίοδος design εμπλουτίζει τους νέους εσωτερικούς χώρους που είναι φρέσκοι, παιχνιδιάρικοι και λίγο μαγικοί μέσα σε μια ενίοτε επιβλητική αρχιτεκτονική μορφή.”

Τα δωμάτια είναι ιδιαίτερα διακοσμημένα με μια όμορφη παλέτα ροζ, ανοιχτού κίτρινου και μπλε και με σύγχρονα ιταλικά δάπεδα. Πρόκειται για χαρούμενα δωμάτια, γεμάτα φυσικό φως χάρη στα μεγάλα παράθυρα και τα ψηλά ταβάνια τους και με λεπτομέρειες σχεδιασμού που δίνουν ένα νεύμα στο αγροτικό παρελθόν αυτής της τοποθεσίας. Τα μπάνια είναι κλασικά διακοσμημένα με μαρμάρινη επένδυση, πλακάκια από κεραμικά.

ΠΗΓΗ:hoteldesign.gr

xeniosagency
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.