Xenios Agency | Τα interior design trends του 2019
51205
post-template-default,single,single-post,postid-51205,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Τα interior design trends του 2019

Με μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πιο άνετων χώρων, το ξενοδοχείο, φέτος, θα είναι πραγματικά εκεί που βρίσκεται η καρδιά του επισκέπτη. Αν, λοιπόν, ψάχνει κανείς με μια λέξη να περιγράψει τα interior design trends του 2019, αυτή σίγουρα είναι η “άνεση”. 

Τα ξενοδοχεία γίνονται όλο και πιο τεχνολογικά, με έξυπνα ηχεία, ρομποτικές ηλεκτρικές συσκευές και εφαρμογές για να ελέγχουν τα πάντα από τον φωτισμό και τη θέρμανση στα συστήματα ασφαλείας κλπ. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το design, τα πράγματα βρίσκονται στην αντίθετη όχθη, δημιουργώντας ζεστές, πολυτελείς φωλιές, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να νιώθουν ασφαλείς με τους αγαπημένους τους, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο.

Έμπνευση

interior design trends

Το 2019 απομακρύνεται από τις ευθείες γραμμές των σύγχρονων τάσεων της βιομηχανίας και του μεσαίωνα που έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και αγκαλιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι καμπύλες είναι τα μεγάλα νέα στην διακόσμηση, ειδικά στα έπιπλα, όπου εμφανίζεται ένας αυξανόμενος αριθμός καμπύλων καναπέδων και στρογγυλών ή οβάλ τραπεζιών, που έρχονται να αντικαταστήσουν τα ορθογώνια κλπ έπιπλα.

Η φύση θα παίξει και αυτή τον δικό της ρόλο, φέτος, και όχι μόνο με φυτά και λουλούδια. Οι designers αναζητούν ιδέες στο διάστημα, τα αστέρια, τους πλανήτες, που δημιουργούν όλο και περισσότερο μοναδικά μοτίβα σε όλα τα αντικείμενα, από τα υφάσματα μέχρι τα κεραμίδια. Αντίστοιχα, έχουν εμπνευστεί και από τον ωκεανό, που παρουσιάζει αυτές τις καμπύλες και τη μορφή των κυμάτων κλπ. Και, τέλος, εάν δεν είναι ήδη προφανές, το 2019 απομακρύνεται από τον μινιμαλισμό και κατευθύνεται σε αυτό που ορισμένοι σχεδιαστές ονομάζουν “μεγιστισμό”.

Χρώμα

interior design trends

Τα δροσερά χρώματα, σιγά σιγά εγκαταλείπονται και αγκαλιάζονται περισσότερο τα πιο ζεστά χρώματα. Το χρώμα της χρονιάς της Pantone είναι το Living Coral, μια απόχρωση που “επιβεβαιώνει τη ζωή” και που οι ειδικοί των χρωμάτων λένε ότι θα “δημιουργήσει σύνδεση και οικειότητα”.

Δείτε εδώ: Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2019

Μοτίβα

interior design trends

Η φυσική έμπνευση που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι πιθανότατα πιο εμφανής στην επιστροφή των μοτίβων που αναμένεται φέτος. Μετά από πολλά χρόνια, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί, εύκολα, ως μια επαναστατική κίνηση, αλλά οι designers διατηρούν τα πράγματα νωπά με τις υπερβολικές αναλογίες και τις ενδιαφέρουσες παλέτες χρωμάτων για μια πιο σύγχρονη αίσθηση. Τα φυσικά wallpapers, επομένως, θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή την φετινή χρονιά και θα συνδυάζονται μοναδικά με τολμηρά χρώματα και αντιθέσεις.

ΠΗΓΗ:hoteldesign.gr

xeniosagency
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.