Xenios Agency | Ταχυδρομείο 16ου αι. μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι
51176
post-template-default,single,single-post,postid-51176,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ταχυδρομείο 16ου αι. μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι

Ένα μοναδικό ταχυδρομείο του 16ου αιώνα άλλαξε μορφή και μετατράπηκε σε ένα εξίσου μοναδικό πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο κέντρο του Παρισιού. Αυτή η μεταμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τον σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ, ο οποίος έδωσε νέα πνοή στο παλιό και ιστορικό αυτό κτίριο. 

 

Το νέο αυτό ξενοδοχείο ονομάζεται Brach Hotel, και ο σχεδιαστής Σταρκ δείχνει την αγάπη του προς αυτό τόσο με την εξαιρετική του δουλειά όσο και με τον χαρακτηρισμό που του αποδίδει ως “σοφιστικέ κόσμημα”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Τα ξενοδοχεία μου δεν βασίζονται σε κάποιον ιδιαίτερο πολιτισμό, μόδα ή αρχιτεκτονική αισθητική. Δημιουργώ χώρους πνεύματος, συναισθηματικών εκπλήξεων και αινιγμάτων. Ένα επιτυχημένο ξενοδοχείο σήμερα είναι μια αντίθεση ανάμεσα στο καθαρά συναισθηματικό και το καθαρά λειτουργικό».

ταχυδρομείο

Με αυτά τα λόγια γίνεται προφανές ότι το Brach Hotel αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μείγμα άνεσης και ενθουσιασμού σε ένα κτίριο από γυαλί και μπετόν. Το ξενοδοχείο είναι γεμάτο φως, το οποίο λούζει τα 52 δωμάτια και τις επτά σουίτες που προσφέρονται. Το αφρικανικό στοιχείο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό design είναι ολοφάνερο, με τις ιδιαίτερες μάσκες που κοσμούν τους χώρους να απαιτούν την προσοχή του επισκέπτη.

Μέσα σε αυτή την εντυπωσιακή εγκατάσταση, οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν στο φιλόξενο και ζεστό λόμπι που είναι διακοσμημένο με τοτέμ και γλυπτά, σε ένα από τα 52 φωτεινά δωμάτια με μια επιλογή βιβλίων ή ίσως σε μία από τις 7 σουίτες που διαθέτουν βεράντες και νορβηγικά λουτρά, καθώς και θέα στις στέγες της πόλης, με μερικές να βλέπουν ακόμη και τον Πύργο του Άιφελ. Οι επισκέπτες που διαμένουν στις σουίτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια προνομιακή πρόσβαση στον αστικό κήπο στην ταράτσα για να απολαύσουν ένα κοκτέιλ, ένα πιάτο με μπάρμπεκιου ή να δουν τα λαχανικά του κήπου της κουζίνας να μεγαλώνουν.

ταχυδρομείο

Το πρώην ταχυδρομείο, ακόμη, διαθέτει γυμναστήριο, δύο πισίνες, μπαρ, ζαχαροπλαστείο πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Yann Brys, ένας από τους πιο γνωστούς pastry chef της Γαλλίας, αλλά και ένα εστιατόριο με μεσογειακά πιάτα. Στην ταράτσα τρεις όρνιθες μασκότ επιβλέπουν τον κήπο με τα λαχανικά και το τζακούζι.

ταχυδρομείο

xeniosagency
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.